m@rgryt

m@rgryt

dinsdag 24 oktober 2017

Waar ik ook heen ga .....hun tocht naar Santiago ... Fioly Bocca

Waar ik ook heen ga .... prachtig boek over twee vrouwen op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.
Het boek heeft een prachtige omslag, waardoor ik direct dacht "dit wil ik lezen"!
De tekst voorin het boek "Ieders leven kan worden beschreven in een paar wandeltochten" van Erri de Luca spreekt mij erg aan, vooral als je erover na gaat denken.... en ik houd van wandelen ;)
Het verhaal gaat over Alma en Frida. Twee vrouwen die beide - apart van elkaar - besluiten om de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela te gaan lopen. Ieder met zijn eigen redenen. In het boek komen flash-backs voor, waardoor de lezer weet wat er aan vooraf is gegaan.

Alma treft tijdens een vakantie Bruno de rijinstructeur. Ze krijgen een geweldige relatie. Bruno wordt haar grote liefde. Hij woont op een boerderij op het platteland en Alma woont in de stad en runt een boekenhandel, dat ze altijd al graag wilde. In de vakanties is Alma bij Bruno op het platteland. Iedere keer valt het afscheid weer zwaar en na enige tijd verbreekt Bruno hun relatie omdat het een relatie op lange afstand is en er geen zicht is op een normale relatie, gezien hun beider keuzes.
De oudere vrouw Frida, heeft besloten te stoppen met haar werk als haar man plotseling overlijdt tijdens zijn werk als dokter in het buitenland.
Beide vrouwen gaan op pelgrimstocht. Ze treffen elkaar en het klikt. Onderweg vertellen ze elkaar hun verhaal en trekken door de prachtige heuvels en dorpjes. Ze delen met elkaar de vermoeidheid, de pijn en het gemis.
Ondertussen heeft Bruno spijt gekregen van zijn beslissing en begint ook aan de pelgrimstocht, die hij overigens al een keer heeft gelopen. Zijn dagboek van toen heeft hij Alma meegegeven en Alma probeert hem tijdens deze tocht juist te vergeten. Zal het Bruno lukken om Alma terug te vinden en hoe gaat het met Frida tijdens deze zware tocht? Zal het haar lukken om het grote verlies te boven te komen? Een echte aanrader, zeker voor wandelaars.
2017 - V11

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....