m@rgryt

m@rgryt

zondag 29 oktober 2017

De nieuwste roman van Ilja Gort, De vulkaan .... weer een boek dat je in één keer uitleest!

Nadat ik in de zomervakantie de spannende thriller Chateau Fatale (zie eerdere berichten op mijn blog) van Ilja Gort had gelezen, heb ik zijn nieuwste boek direct gereserveerd voor de herfstvakantie, toen ik dit boek in de bibliotheek voorbij zag komen. Net als zijn vorige boeken, is dit boek ook weer prettig leesbaar en er valt altijd wat te lachen. Kortom, leuk boek dat je zo uitleest net als zijn eerder verschenen boek De vrouwenslagerij (zie eerdere berichten).
In dit boek erft Emile, woonachtig in Parijs, onverwachts een wijndomein. Het wijndomein is gelegen in de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk in het slaperige dorpje Sardets dat met uitsterven wordt bedreigd. Emile wordt direct gegrepen door de uitstraling van het typisch Franse dorpje en hij vindt dat dit beslist behouden moet blijven. Hij wordt burgemeester van het dorpje en laat het dorp Sardets weer opbloeien. Dit doet hij door de slapende vulkaan meer bekendheid te geven, door er een toeristische attractie van formaat van te maken. Met behulp van de dorpsbewoners laat hij de vulkaan, wat eerder slechts een bergje was, als een echte vulkaan presenteren.
De aannemer legt een pad aan naar de vulkaan, ze graven er een mond in en laten er kunstmatig rook uitkomen. Er rijdt zelfs een treintje door het dorp om de toeristen er naar toe te vervoeren. Het hele dorp bloeit op zoals het plaatselijke café en de winkel. Ondertussen geniet Emile van het leven in Zuid-Frankrijk en van zijn wijndomein.
De journalisten komen er op af en het wordt steeds lastiger om af te wegen wat voor hem zal tellen; het geld of de liefde voor traditie. De situatie loopt steeds verder uit de hand en nadat hij en Bork de aannemer ruzie krijgen, staat Emile met de rug tegen de muur. Waar moet Emile voor kiezen: nationaal succes of moet hij op de rode knop drukken? 2017-V12

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....