m@rgryt

m@rgryt

maandag 29 mei 2017

Naar het noorden - Koos Meinderts

Het is oorlog en in Amsterdam is weinig meer te eten. Zo ook bij Kleine Kees, Jaap en Nel thuis. Als hun pasgeboren zusje is overleden, besluiten de ouders van Keesje, Jaap en Nel, de drie kinderen uit Amsterdam naar het Noorden te laten vertrekken. Met het binnenschip varen de kinderen naar het Noorden waar nog wel voldoende voedsel is. Onderweg krijgt Nel nog een kleine baby in de armen gedrukt. De kinderen passen goed op de kleine Hanneke, maar toch overlijdt ze onderweg naar het Noorden. Dan worden de kinderen in Friesland ondergebracht en Jaap hoopt dat ze bij elkaar blijven.
Helaas is dat niet het geval en dan begint een moeilijke periode. Ondertussen is het nog steeds oorlog en Jaap vraagt zich af wanneer ze weer terug naar Amsterdam kunnen, naar vader en moeder en oma. En zouden ze nog wel leven en hoe gaat het met Kleine Kees en Nel?
Prachtig boek dat mooi aansluit bij de geschiedenis Canon. Een echte aanrader! Vanaf ca. 9 jaar. Met vertaling van de friese woorden uit de tekst en literatuurlijst.

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....