m@rgryt

m@rgryt

dinsdag 2 mei 2017

De ring van koning Salomo - Lida Dijkstra

Lida Dijkstra was, toen onze oudste dochter (www.sygridfgroustra.blogspot.nl) peuter was, onze favoriet! Het boekje De Billebiter was haar favoriete voorleesboekje, vooral omdat het in het Frysk was en op rijm. Ze riep dan vaak teksten uit het boekje zoals "Wytske, Piter, wer soene se wêze?" Dat hebben wij nog jaren volgehouden, wanneer er eens iets zoek was....
Nu na zo'n 20 jaar kom ik er achter, dat het nieuwe boek De ring van koning Salomo, ook door Lida Dijkstra is geschreven. Dus dat wilde ik niet missen.
Een prachtig verhaal, vooral wie de bijbel een beetje kent. Zoals achter op het boek staat, Lida Dijkstra heeft oude verhalen en legenden over koning Salomo uit de christelijke, joodse, islamitische en Arabische traditie herschreven en tot een nieuw, sprankelend geheel gesmeed! En zo is het! Een schitterend verhaal over de weesjongen Sem die rondom het paleis van koning Salomo in Jeruzalem zwerft. Al gauw wordt hij door de oude Bakbakkar als zijn hulpje aangesteld. Sem maakt kennis met de wijze koning en diens magische ring, waarmee de demonische werkelijkheid achter gebeurtenissen waar te nemen is. Maar op een dag gaat de koning opeens erg raar doen en is zijn wijsheid verdwenen. Hoe kan Sem de koning helpen?
De schrijfstijl is zonder meer aantrekkelijk en humor ontbreekt niet. Met sprookjesachtige illustraties van Martijn van der Linden die goed aansluiten bij de mysterieus aandoende inhoud van dit geconstrueerde verhaal. Vanaf ca. 10 jaar., B-boeken.

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....